Het verschil maken met duurzame verpakkingen

De producten van je klanten in topconditie op de plaats van bestemming laten aankomen, dat is zeker één van je streefdoelen als e-fulfilment partner. Het inpakken van bestellingen voor de eindconsument is een zorgvuldig proces. De basis moet goed zitten, denk maar aan de kwaliteit van de verpakking of bepaalde functionaliteiten. Maar hoe kan je nu écht het verschil maken? Innoveer op vlak van duurzaamheid en schakel nu over op ecologische alternatieven.

Waar jij je eigen klanten ontzorgt in het volledige proces van goedereninslag tot retourneren, ontzorgen én adviseren wij jou op vlak van (ecologische) verpakkingsmaterialen. Enkele uitdagingen die wij voor jou aanpakken:

  • Innoveren op vlak van ecologische materialen
  • Korte levertermijnen door middel van voorraadbeheer
  • Snel schakelen dankzij een efficiënte werkwijze
  • Producten helemaal op maat van jouw klanten

Ecologische verpakkingen: it’s your next move

De snelle ontwikkelingen in de e-commerce stellen ook specifieke eisen aan de verpakking van deze producten. Verzendverpakkingen zijn dan ook niet meer weg te denken uit ons dagelijks werken. Jouw volgende stap? Schakel over naar ecologische verzendzakken. Niet alleen verklein je zo je e-fulfilment footprint, je toont ook aan consumenten dat je op een duurzame manier innoveert. Consumenten hechten steeds meer waarde aan opties die zo duurzaam mogelijk zijn, zoals plasticvrije verpakkingen, gerecycleerde kunststoffen… Dit onderwerp lijkt waarschijnlijk een grote uitdaging, maar wij helpen je graag op weg. Zo zijn er al heel wat milieuvriendelijkere verzendverpakkingen voorhanden.

Naast ecologie, zijn de kwaliteit en technische eigenschappen van de verzendzak ook niet weg te denken natuurlijk. Verzendzakken retour sturen kan heel gemakkelijk en efficiënt dankzij onze dubbele kleefstrip. Dient de consument de bestelling retour te brengen naar een winkel? Dan zijn onze uitgestanste handvaten jouw redder in nood. Jouw verzendzak wordt zo plots een draagtas! Of je nu op zoek bent naar verzendzakken in een monomateriaal of in coex (zak opgebouwd uit meervoudige lagen), met één sluiting of een dubbele met extra perforatie, het kan allemaal. Wat de bedrukking en afwerking betreft zijn er nauwelijks beperkingen.

Productbeleving en verpakkingsmateriaal gaan hand in hand

De invloed van verpakkingsmateriaal op de productbeleving van de consument wordt vaak onderschat. Consumenten herkennen het product of merk namelijk al bij het zien van de verpakking. Is jouw klant op zoek naar een verzendzak bedrukt met zijn branding? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze verpakkingsexperten helpen je van begin tot eind.

Het pakket legt een lang traject af alvorens het bij de klant aankomt. Het is dan ook van groot belang dat het product op een degelijke manier verpakt wordt. Op die manier minimaliseer je het risico op beschadiging. Wanneer je ongeschikt verpakkingsmateriaal inzet, bijvoorbeeld veel te grote dozen waarbij het product heen en weer geslingerd wordt, is de kans op beschadiging heel groot. Een te grote verpakking betekent niet alleen beschadiging, maar ook een hogere kostprijs. Niemand wil voor 'lucht' betalen. Waarom jij dan wel? Zorg voor het juiste verpakkingsmateriaal en werk sneller en efficiënter.

Print & labeloplossingen voor e-fulfilment en e-commerce

Je product is goed verpakt? Perfect, op naar de volgende stap: het juiste verzendlabel. Dit label bevat essentiële informatie voor de vervoerder om het pakket op een goede manier bij de klant te brengen. Denk maar aan het formaat, het gewicht en het bezorgadres. Het verzendlabel wordt zo ontworpen dat het optimaal werkt voor jouw eigen sorteer- en verzendproces.

Eerder op zoek naar labels met een specifiek referentienummer of een barcode? Zo'n voorbedrukt label met een unieke streepjes- of QR-code zorgt voor het efficiënt terugvinden van informatie. Relevante data, lotnummers enzovoort kan je gemakkelijk koppelen aan je pakketje. Zo weet iedereen in het magazijn perfect wat ermee moet gebeuren en waar het naartoe moet.

Zo kan jij vertrouwen op:

  • Labels die volledig zijn afgestemd op jouw e-fulfilment proces
  • Slijtvaste labels voor transport
  • Het snel en nauwkeurig printen van verzend- en ontvangstlabels
  • Thermo transfert druklinten voor specifieke toepassingen die identificatie en tracking van producten mogelijk maken

Nood aan verpakkingen of labels voor
e-commerce of e-fulfilment?