Labels drukken? De checklist voor succes!

In de dynamische wereld van logistiek en e-commerce zijn labels meer dan alleen stickers; ze representeren de identiteit van je product. Maar de creatie van het perfecte label is een kunst op zich. Hieronder vind je de uitgebreide checklist die je nodig hebt om zelf jouw labels te ontwerpen, te drukken en aan te brengen.

Stap 1: het perfecte label selecteren

Labels op rol, labels op vel, of niet-zelfklevende labels? Wij hebben het allemaal. Wil je je branding versterken? Kies dan voor etiketten met je logo op. Wens je de efficiëntie te verhogen in het verzendproces? Dan zijn bedrukte verzendlabels je beste vriend. Of wil je essentiële informatie over je product delen? Informatieve labels zijn dan onmisbaar. Ons assortiment omvat materialen voor elke toepassing, geschikt voor binnen- en buitengebruik. Bij Marisan vinden we voor elke uitdaging een oplossing!

Stap 2: de juiste uitrusting voor je labels

De kwaliteit van je eindproduct hangt af van meer dan alleen het label. Hier is de apparatuur die je niet mag missen:

Labelprinters

Kwaliteit en service staan voorop bij de keuze van een labelprinter. Onze Toshiba-labelprinters voldoen aan deze criteria en zijn daarom onze persoonlijke favoriet. Maar ook voor de topmerken Zebra en Brother kan je bij ons terecht. Of je nu behoefte hebt aan standaard, industriële of mobiele printers; we adviseren je graag over de perfecte match voor jouw toepassing.

Druklinten

Een goed druklint is essentieel voor de leesbaarheid en duurzaamheid van je labels. Elk type label of substraat vraagt in combinatie met de door jou gebruikte printer om het bijpassende thermo transfertlint.  Voor elke toepassing hebben wij voor jou een oplossing.

Stap 3: software die werkt voor jou

Met zowel de Seagull Scientific’s Bartender als de diverse Teklynx pakketten bieden we topsoftware aan voor het ontwerpen, aanpassen en printen van je labels. Beide merken hebben hun unieke voordelen en functionaliteiten, afgestemd op de behoefte van jouw bedrijf.

Stap 4: af- en opwikkelen tot in de perfectie

De opwikkelaar en afwikkelaar zijn cruciale tools in het labelproces. Zij zorgen ervoor dat je labels netjes opgerold of juist afgerold worden voor verdere verwerking. Dit bespaart tijd en zorgt voor een efficiënte workflow. Onze apparaten zijn ontworpen om met de snelheid van de snelste barcodeprinters mee te gaan, zodat geen enkele taak te groot is.

Stap 5: aanbrengen met precisie

Na het printen komt het aanbrengen. Hier komen onze labeldispensers in het verhaal! Of je nu handmatige, semiautomatische dispensers of specifieke oplossingen voor flessen nodig hebt; wij hebben wat je zoekt. Onze TOWA-labeldispensers bieden mobiliteit en gemak, zodat je overal en altijd je labels kunt aanbrengen.

Door deze stappen zorgvuldig te volgen en de juiste keuzes te maken in materialen en apparatuur, zorg je voor een gestroomlijnd en kwalitatief hoogwaardig labelproces. Elk element speelt namelijk een cruciale rol in het eindresultaat. Extra hulp nodig? Contacteer ons dan voor een verkennend gesprek, wij helpen graag!

Advies op maat voor jouw project?

Scroll to top