Marisan en Bleckmann : het traject naar de ideale verzendzak

Bleckmann in de kijker : Expert in Supply Chain Management voor mode- & lifestyle-merken

Bleckmann is de marktleider in Supply Chain Management (SCM) diensten voor de mode- en lifestyle-merken. Bleckmann, opgericht in 1862, is geëvolueerd van een transportbedrijf naar een leverancier van complete supply chain-oplossingen met een specifieke expertise in e-fulfilment oplossingen. Met een sterke basis in Europa is het bedrijf uitgebreid naar de VS en Azië waardoor Bleckmann zijn klanten over de hele wereld kan bedienen. Op basis van investeringen en uitgebreide ervaring met IT-oplossingen, is Bleckmann in staat om een wereldwijd verenigd platform voor haar klanten aan te bieden. Elke dag ondersteunen bijna 4000 teamleden Bleckmann-klanten om hun beloften na te komen. Met een omzet van meer dan 350 miljoen euro heeft Bleckmann de schaal en flexibiliteit om oplossingen van wereldklasse te creëren en haar klanten daarmee te ontzorgen. Sinds geruime tijd biedt Bleckmann ook de optie van drop shipments aan hun klanten aan. Maar wat versta je dan precies onder drop shipments, hoor ik je nu denken. Bleckmann zorgt voor het verpakken in verzendzakken van de bestelde producten, om deze vervolgens rechtstreeks aan de eindklant te leveren. Van logistieke ondersteuning gesproken! Op verschillende locaties binnen België en Nederland hebben ze volledige productlijnen van meerdere gerenommeerde merken op de plank liggen. Vanuit die centrale punten verzenden ze goederen naar de juiste winkelpunten en handelen ze de ingeschoten webshoporders af. Dat wil zeggen dat ze de online orders direct behandelen, de goederen herverpakken en vervolgens uitsturen naar de winkel of de eindklant. Bleckmann krijgt te maken met enkele heel specifieke eisen van klanten betreffende het verpakkingsmateriaal. Rekening houden met die wensen staat voorop, maar op het moment van verpakken moet het materiaal natuurlijk efficiënt inzetbaar zijn. De meerwaarde van Bleckmann? Ze slagen erin om een perfecte combinatie te maken tussen de verwachtingen van hun klanten en de haalbaarheid om de verpakkingen te verwerken tijdens het logistieke proces.

Marisan ondersteunt Bleckmann met op maat gemaakte verpakkingsoplossingen

De samenwerking tussen Marisan en Bleckmann rond verzendverpakkingen kende zijn start met het leveren van standaard, witte coex verzendzakken. Dit evolueerde naar voorbedrukte coex zakken vervaardigd uit specifieke materialen, die afhankelijk van het doel ofwel gemakkelijk hersluitbaar dan wel permanent kleefbaar zijn.

Een proces waarbij enkele uitdagingen ons pad kruisten

Wanneer je een coex verzendzak volledig wenst te bedrukken, dien je rekening te houden met de kracht van de kleefstrip op de diverse delen van de verpakking. Standaard kleeft de eerste strip op een witte ondergrond, een boord die dus geen bedrukking bevat. Bij het verwijderen voor een retour betekent dit dat de tweede kleefstrip op geen optimaal oppervlak meer kan aanhechten, en dit dienden we natuurlijk te vermijden. Onze oplossing? We ontwikkelden een coex verzendzak die gekleurd wordt in de korrel, m.a.w. er wordt geen kleur bovenop het materiaal aangebracht. Met als resultaat dat beide kleefstrippen op alle plaatsen van de verzendzak de optimale kleefkracht behouden. Zo creëren we de zekerheid dat het product goed afgesloten zijn bestemming bereikt, en later ook perfect retour verzonden kan worden. Dit zonder het risico te lopen dat de kleefstrip ergens in het traject zijn kleefkracht verliest en het product verloren geraakt in de logistieke ketting.

Over een jaar heen hebben we samen een dusdanig technisch traject afgelegd, dat we gekomen zijn tot de perfecte oplossing voor onze klant, namelijk een verzendzak die voldoet aan alle eisen (juiste kleefstrip en gepaste hechtingen) zonder daarbij in te boeten aan look & feel. Hierbij kunnen we helemaal op maat te werk gaan, zodat dat Bleckmann voor haar klanten de juiste verzendzakken kan aanleveren met hun eigen, gewenste bedrukking.

Een persoonlijke samenwerking resulteert in een hoge veiligheidsgraad en het aanbieden van een kwalitatief sterk product. Dit toont aan dat we bij Marisan steeds streven naar het vinden van de ideale oplossing op maat. Voor iedere klant herbekijken we steeds de aanvraag om het meest geschikte product te kunnen aanleveren. Benieuwd hoe wij jou kunnen bijstaan? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen.

Advies op maat voor jouw project?

Scroll to top