Ecologische en efficiënte verpakkingsoplossingen voor de retail

In de retailsector voor keukengerei en klein gereedschap legt Marisan de focus op ecologisch verantwoord verpakken. Dit streven gaat hand in hand met kortere doorlooptijden, lagere kosten en een betere productervaring voor de consument in winkels.

Kopkaarten met sterke binddraadjes

Hoe ga je nu die grote plastic blisters op een efficiënte manier vervangen? Hoe zorg je ervoor dat jouw klant niet langer een schaar nodig heeft om de verpakking rond een nieuwe schaar weg te knippen?

Onze blister-vervangende verpakkingen, ontwikkeld over een periode van 15 jaar, zijn een perfecte illustratie van deze combinatie. Het Avery IndES blistervervangend systeem gebruikt één of twee sterke elastische binddraadjes om producten stevig vast te hechten op een kopkaart, waardoor de ecologische impact per verpakking aanzienlijk wordt gereduceerd, dit tot wel 90%.

Marisan ontwikkelt toepassingen voor zowel de kleine en flexibele productassortimenten als voor de grote productiebatches, waar meerdere duizenden stuks van één product dienen verpakt te worden. De graad van automatisatie verschilt van project tot project en volgt jouw specifieke behoeften.

Etikettering in de retailsector

Elk product, of het nu los verpakt wordt of op een kopkaart terecht komt, dient meerdere keren gelabeld te worden. Dit omvat labels voor het product zelf, de omverpakking, verzenddozen en pallets. Elk label dient een specifiek doel en ons ervaren team weet precies welke labels geschikt zijn voor welke toepassing, van materiaalkeuze en kleefkracht tot bedrukking. Wil je graag testmateriaal om na te gaan welk type label het beste werkt voor jou? Dat kan!

Nood aan aanhechtingen, verpakkingen of etiketten voor klein gereedschap of keukengerei?