Welkom bij het nieuwe Marisan: vernieuwd, opgefrist en klaar voor de toekomst!

Door Marisan in de markt, door AVA tot bij de consument

AVA, bekend om zijn brede assortiment in horeca- en retailbenodigdheden, is al jaren een trouwe partner van Marisan. In een interview met Stefan van AVA verkennen we de diepten van deze samenwerking, de aangeboden producten en de toekomstige plannen te midden van veranderende marktdynamieken en wetgeving.

Welkom bij het nieuwe Marisan: vernieuwd, opgefrist en klaar voor de toekomst!

Stefan, hoe lang zijn jullie al partner van Marisan en hoe zijn jullie oorspronkelijk met ons in contact gekomen?

Stefan: "We werken al vele jaren samen met Marisan, zeker meer dan 25 jaar. Ons partnerschap begon toen we op zoek waren naar betrouwbare leveranciers die ons konden voorzien van kwalitatieve zakken en draagtassen. De samenwerking is gestart vanwege Marisans reputatie voor uitstekende service en leverbetrouwbaarheid, iets wat voor ons cruciaal is. Producten zoals de gripzakjes zijn ook bijzonder belangrijk geweest en blijven dat ook."

Welkom bij het nieuwe Marisan: vernieuwd, opgefrist en klaar voor de toekomst!

Welke etiketteringsoplossingen van Marisan vinden we bij AVA terug in de rekken?

Hier graaft Sven – onze zaakvoerder – even zelf in zijn memorie. De etiketteringsoplossingen, waaronder Banoknietjes en -pistolen, kartonetiketten op rol, volgnummersystemen en codeeretiketten, behoren tot het langst lopende gamma producten die AVA bij Marisan afneemt. Al meer dan 20 jaar vinden deze producten via AVA hun weg naar de retailers, boetieks en consumenten. Daar AVA enkel inzet op constante kwaliteit in hun producten en service, heeft ze hiermee ook voor deze heel specifieke producten een trouw cliënteel opgebouwd.

Welkom bij het nieuwe Marisan: vernieuwd, opgefrist en klaar voor de toekomst!

Kan je ons vertellen welke soorten zakken en tassen van Marisan jullie momenteel aanbieden?

Stefan: "Zeker, ons aanbod omvat diverse soorten zakken en tassen van Marisan. Dit varieert van zakjes met gripsluiting en PE-zakjes tot non-woven draagtassen gemaakt van ultralicht en sterk materiaal. We bieden ook papieren zakjes zonder sluiting en hemddraagtassen aan, evenals online verzendzakken. Dit assortiment is gegroeid dankzij onze versterkte samenwerking met Sven van Marisan. Een bezoek aan één van onze fysieke AVA-winkels bood ons een duidelijk overzicht en leidde tot concrete acties. Dankzij de uitstekende contacten van Marisan in de branche zijn deze extra producten succesvol geïntroduceerd in ons assortiment."

Welkom bij het nieuwe Marisan: vernieuwd, opgefrist en klaar voor de toekomst!

Jullie zetten steeds meer in op vergroening en recyclage. Welke producten van Marisan ondersteunen jullie in deze initiatieven?

Stefan: "Marisan helpt ons enorm met hun aanbod van herbruikbare banaandraagtassen en online verzendzakken van 100% gerecycleerd materiaal. Deze producten stellen ons in staat om te voldoen aan de geldende wetgeving en onze ecologische voetafdruk te verkleinen. De samenwerking met Marisan is hierin cruciaal; hun kennis en zakelijke contacten, inclusief die met overheidsinstanties, zijn van onschatbare waarde. Het naleven van de wetgeving in België is niet altijd eenvoudig door de complexiteit en veranderingen in de regels, maar dankzij de expertise van Marisan en de contacten van Sven kunnen we vertrouwen op hun steun om in regel te blijven. Dit vertrouwen is essentieel, niet alleen voor ons maar ook voor onze klanten. Zij moeten erop kunnen vertrouwen dat de producten die ze bij AVA kopen volledig conform de wetgeving zijn."

Wat brengt de toekomst voor AVA en Marisan? En welke specifieke uitdagingen zien jullie voor AVA, zowel in de winkel als online?

Stefan: “De toekomst brengt zeker uitdagingen met zich mee, vooral gezien de huidige marktsituatie die beïnvloed wordt door een dalende koopkracht en strenge wettelijke bepalingen. Consumenten en bedrijven handelen – al dan niet uit noodzaak – steeds bewuster en dit beïnvloedt direct hun koopgedrag. Producten die herbruikbaar zijn, zoals sommige van onze tassen, verminderen de frequentie waarmee klanten nieuwe aankopen doen. Voor AVA en Marisan is het van cruciaal belang om aan twee hoofdzaken te werken. Ten eerste; om altijd conform te zijn met de steeds veranderende wetgeving en ten tweede; om voortdurend te zoeken naar nieuwe ecologische oplossingen. Dit door herbruikbare producten te ontwikkelen of door nicheoplossingen te verkennen die onze ecologische voetafdruk verder kunnen verkleinen. We blijven ons inzetten om deze uitdagingen voor te zijn en tegelijkertijd innovatief en responsief te zijn in een snel veranderende markt.”

Dat zijn mooie initiatieven, bedankt Stefan!

Advies op maat voor jouw project?

Scroll to top