Het belang van monomateriaal: een stap vooruit met Marisan

Eenvoud en duurzaamheid gaan hand in hand

De wereld van duurzame verpakkingen staat nooit stil. Bij Marisan zijn we steeds op zoek naar manieren om onze mooie planeet een beetje beter te maken. Eén van de duidelijkste trends? Monomateriaal! Simpel gezegd betekent dit het gebruik van één soort materiaal voor de hele verpakking. Waarom dat zo belangrijk is? Omdat het recycleren een stuk eenvoudiger maakt!

Monomateriaal explained

Wat is er nu net zo bijzonder aan monomateriaal? Het antwoord is even eenvoudig als doeltreffend. Door het gebruik van één materiaaltype zoals papier, maken we het recycleerproces niet alleen efficiënter maar ook effectiever. Geen scheiding van materialen meer nodig, wat leidt tot een hogere recycleerbaarheid en dus een kleinere ecologische voetafdruk oplevert.

Een voorbeeld uit de praktijk: 100% papieren tassen

Bij Marisan geloven we rotsvast in de kracht van duurzaamheid. De nieuwste toevoeging aan ons assortiment bewijst dat eens te meer. Traditioneel werden handvatten voor papieren tassen gemaakt van nylon of polypropyleen, een soort plastic. Dit was praktisch maar er was één groot nadeel: het maakte de zak niet 100% recyclebaar.

Nu introduceren we met trots onze volledig papieren zakken met papieren koordjes en lushandvaten. Of ze nu gedraaid zijn of plat; deze lussen zorgen ervoor dat de gehele zak van hetzelfde materiaal is gemaakt. Het resultaat? Een volledig recycleerbare tas die luxe uitstraalt en een zeer lage ecologische voetafdruk heeft.

De voordelen op een rijtje!

  • 100% recycleerbaar: geen gedoe meer met verschillende materialen. Onze papieren tassen met papieren handvaten kunnen zo de papierbak in. Of je hergebruikt ze natuurlijk meermaals, wat extra duurzaam is!
  • Duurzaamheid: een stap dichter bij een circulaire economie waarin we materialen opnieuw inzetten in plaats van verspillen. Onze monomateriaal-papieren zakken krijgen zo een mooi tweede leven.
  • Esthetisch en praktisch: de luxe uitstraling blijft behouden, terwijl we ons steentje bijdragen aan het milieu.

Toekomstgericht met Marisan

Bij Marisan stoppen we niet bij wat we al kennen. We zijn constant op zoek naar de nieuwste technologieën en trends in verpakkingen. En daar zijn onze volledig papieren tassen een perfect voorbeeld van. Duurzaamheid, innovatie en kwaliteit staan bij ons voorop. We willen niet alleen een product leveren dat er goed uitziet en praktisch is, maar ook één dat goed is voor onze planeet.

Advies op maat voor jouw project?

Scroll to top