Marisan trekt volop de kaart van duurzaamheid!

Onze gezondheid is hét topic van het afgelopen jaar. Echter mogen we de impact van het milieu op onze gezondheid niet onderschatten. Als specialist in verpakkingsmateriaal, etikettering en aanhechtingen, ondersteunen wij al onze klanten met het kiezen van slimme en duurzame materialen.

Duurzaam ondernemen gaat echter veel verder dan enkel het kiezen van ecologische materialen. Bij Marisan zetten we hier enorm op in en gaan we samen met jou op zoek wat voor jou de beste oplossing is. Belangrijk is om na te gaan waar jij als bedrijf de focus op wilt leggen en waar jij belang aan hecht. Welke boodschap wil je overbrengen naar jouw klanten?

Met het verduurzamen van jouw materiaalgebruik neem je als bedrijf ook jouw maatschappelijke verantwoordelijkheid op. Daarenboven is het een grote kans om je te onderscheiden naar jouw klanten toe, aan de hand van een nieuwe uitstraling en een goed onderbouwd verhaal.

Verpakkingsmateriaal heeft natuurlijk een grote impact op het milieu. Er is namelijk nood aan grondstoffen en energie voor de productie en het transport. Verder kunnen er ook schadelijke stoffen vrijkomen bij de afvalverwerking van bepaalde materialen. Door gebruik te maken van duurzame producten, probeer je bovenstaande uit de weg te gaan. Wanneer het over duurzaam verpakkingsmateriaal gaat, denk je vast direct aan de populaire ecologische draagtassen. Maar het gaat verder dan dat.

Wij bij Marisan trekken de duurzame kaart door over al onze producten.

Wij bij Marisan trekken de duurzame kaart door over al onze producten. Zo leggen we niet enkel de focus op duurzame draagtassen, maar ook op ecologische labels en aanhechtingen. Op vlak van draagtassen zijn de mogelijkheden jou hoogstwaarschijnlijk al gekend. Zo bieden wij reeds geruime tijd ecologische alternatieven aan gaande van katoenen tassen over jute tot biologisch afbreekbare draagtassen.

Ook op vlak van onze  labels trekken we de groene kaart. Zo werd er enige tijd geleden bij thermische labels nog gebruikt gemaakt van de stof bisfenol A. Als je te veel van deze chemische stof binnenkrijgt, kan het schadelijke gevolgen hebben voor de vruchtbaarheid en het hormoonsysteem. Sinds lange tijd zijn er strenge Europese regels voor het gebruik van BPA en sinds 2020 is het gebruik hiervan volledig verboden. Bisfenol A wordt nu ook geweerd bij de productie van thermisch papier. Dit had natuurlijk een lichte stijging van de kostprijs tot gevolg. Wat echter niet opweegt tegen het belang dat we hechten om producten te leveren die vrij zijn van toxische stoffen.

Nog veel ruimte voor verbetering!

Als het op aanhechtingen aankomt, zien we nog veel ruimte voor verbetering. Bij veel producten gericht aan de eindconsument wordt er vandaag de dag nog vaak overbodige plastic of blisterverpakkingen gebruikt. Die blisterverpakkingen kan je vermijden door gebruik te maken van onze industriële aanhechtingen, en dit met alle voordelen van dien! Jouw klant is in staat het product fysiek aan te raken én die hoeft geen verschillende tie wraps los te maken alvorens het product te kunnen gebruiken. Op die manier creëer je voor jouw klant veel meer beleving rond het product. Vervolgens draagt het bij tot jouw imago gezien je het product ecologisch verpakt. Bovendien kan je jouw processen gaan automatiseren waardoor je veel sneller, gemakkelijker én flexibeler te werk kan gaan!

Tot slot bieden we op vlak van aanhechtingen ook reeds een ecologisch alternatief aan voor de klassieke textiel pins. Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? Hou dan zeker onze blogs in de gaten.

Advies op maat voor jouw project?

Scroll to top