Jute draagtassen: duurzaam shoppen op zijn best

Milieuvriendelijke alternatieven

Innovatieve en duurzame ontwikkelingen dragen wij hoog in het vaandel. We werken dan ook dagelijks aan nieuwe ecologische verpakkingen die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Sinds enige tijd bieden we een extra milieuvriendelijk alternatief voor de gewone plastic tasjes: juten draagtassen.

Jute is niet alleen trendy en oersterk, maar ook heel duurzaam. Het is dus een ideaal alternatief voor single-use plastic boodschappentassen in de voedingsindustrie of retailsector. Door gerichter en minder plastic te verbruiken, verkleinen we bovendien de ecologische voetafdruk en dragen we bij aan een gezondere planeet. Triple-win dus!

Kleinere afvalberg dankzij de 5 R’en

Jarenlang waren plastic draagtassen een evidentie in tal van sectoren. Vooral in retail en de foodsector kon je er niet omheen. Geen afval produceren is quasi onmogelijk, maar wij streven er wel naar om zoveel als mogelijk bij te dragen aan de 5 R’en voor zero waste-afvalbeheer: refuse, reduce, reuse, recycle & rot.

Jute biedt hiervoor een grote meerwaarde. Door standaard een herbruikbare juten draagtas in je wagen of handtas te voorzien, kan je het plastic tasje in de winkel immers weigeren. Dankzij recyclage worden de gebruikte draagtassen na hun levensduur – die heel lang is – optimaal verwerkt. Draag jij met juten draagtassen binnenkort ook bij aan zero waste-afvalbeheer?

Zoveel voordelen voor de natuur

Het materiaal jute zoals wij dat kennen, is afkomstig van stengels van de juteplant. In vier tot zes maanden kan deze snelgroeiende plant worden geoogst – een eigenschap waardoor de grondstof uiterst duurzaam en hernieuwbaar te noemen is.

Dankzij de plantaardige oorsprong is jute 100% biologisch afbreekbaar. Zowel de productie als de verwerking gebeuren zonder schadelijke residuen of microplastics achter te laten.

Stijlvol & stevig

Juten draagtassen zijn ongelooflijk stevig door hun geweven structuur. Zo kan je er veel zware producten mee dragen – niet één keer, maar jaren aan een stuk. Doordat de tassen dag in, dag uit gebruikt kunnen worden, verkleint de nood aan wegwerptasjes.

We bieden stijlvolle juten tassen aan voor verschillende sectoren, in diverse formaten én met een grote keuze qua draagkracht.

Ecologische eyecatchers

Juten shoppers komen in verschillende vormen en designs. Na opdruk wordt zo’n juten tas een echte eyecatcher in het straatbeeld. Het bedrijfslogo, een leuke quote of boodschap voor een evenement … We personaliseren de tassen graag.

Troeven van jute in een notendop:

·       Duurzaam & biologisch afbreekbaar

·       Oersterk & herbruikbaar

·       Veelzijdig & trendy

Sneak peek

Ook 100% biologisch afbreekbare verzendzakken behoren binnenkort wellicht tot de opties. En ook daarin kan jute een grote rol spelen. We zitten momenteel volop in de ontwikkelingsfase met onze partners. Hier lees je er meer over.

Jute is stijlvol, oersterk, duurzaam … en dus een ongeziene meerwaarde in het verpakkingsassortiment van Marisan. Ook je steentje – of tasje – bijdragen aan een kleinere ecologische voetafdruk? Contacteer ons voor een duurzaam verpakkingsvoorstel op maat van je bedrijf via info@marisan.be of +32 9 232 06 16.

Advies op maat voor jouw project?

Scroll to top