Navigating Changing Times: FedPack's Role in the Service Packaging Industry

In the dynamic world of service packaging – the jars, trays and carrier bags we all know – FedPack plays a crucial role. And this under the leadership of Marisan's own Sven De Vis. As chairman of this influential professional federation, Sven steers the course towards fairer market conditions for Belgian providers. FedPack also fights against unfair competition from free riders and international players who evade local duties and taxes. You can read how FedPack tackles this in this blog post!

Serviceverpakkingen en de rol van FedPack

Een serviceverpakking is een verpakking die rechtstreeks wordt meegegeven aan de consument in het winkelpunt. Denk aan potjes, schaaltjes, bekers, kassazakken, draagtassen en ga zo maar door. Deze verpakkingen moeten meer zijn dan functioneel; ze moeten veilig, betaalbaar, duurzaam, recyclebaar én herbruikbaar zijn. Een hele uitdaging, vooral met de steeds veranderende wetgeving. Hier komt de drieledige missie van FedPack tot leven: informeren, netwerken en belangen behartigen.

  1. Informeren
    FedPack houdt zijn leden scherp met de laatste updates in technologie, veranderingen in wetgeving en alles wat de sector raakt. Dit gaat van regelgeving en technologische innovaties tot maatschappelijke trends. Elk lid blijft zo op de hoogte van professionele uitdagingen binnen de verpakkingssector.
  2. Netwerken
    De kracht van een netwerk mag nooit onderschat worden. FedPack faciliteert essentiële dialogen en persoonlijke connecties. En dat niet alleen tussen leden maar ook met beheerders en invloedrijke organisaties. Door middel van sociale evenementen, algemene vergaderingen en onderhandelingsrondes bouwt FedPack aan een sterke gemeenschap.
  3. Belangenbehartiging
    Als het op belangenbehartiging aankomt, staat FedPack aan de frontlinie. Ze verdedigen de professionele interesses bij overheidsinstanties en regulerende autoriteiten. In een wereld die steeds luider roept om milieu- en klimaatbewuste oplossingen, is de stem van FedPack niet meer weg te denken. Hun kennis en ervaring helpt de sectorgenoten om de wetgevende veranderingen te kunnen blijven volgen en begrijpen.

Marisan is een belangrijke speler in een groter verhaal

Voor Marisan is de rol van Sven bij FedPack van strategisch belang. De inzichten en invloed die hij meebrengt, zorgen ervoor dat Marisan niet alleen op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen maar ook mee vorm kan geven aan de toekomst van de sector. Dit betekent dat klanten van Marisan kunnen vertrouwen op producten die niet alleen zeer kwaliteitsvol zijn, maar ook geproduceerd worden door een bedrijf dat actief bijdraagt aan een eerlijker en duurzamer verpakkingslandschap.

Want customised advice for your project?

Scroll to top