Vitasweets: goed verpakte vitamines

Vitaminegummies vol gezondheidsvoordelen en ambities

Gezondheid is het hoogste goed. Sporten, voldoende slaap, jezelf tiptop verzorgen en … gezond eten. Dit alles combineren in ons dagelijkse leven vraagt een inspanning; en af en toe volstaat het niet. We zoeken dan ons heil in voedingssupplementen en vitaminekuren – die we vaak niet volhouden. Slechte smaak, geen water bij de hand, vergeten …

Vitasweets uit Merelbeke creëerde een leuke oplossing: vitaminegummies. Het lijken net snoepjes, ze zijn lekker en zitten boordevol gezondheidsvoordelen. Onderneemster Micheline Teerlinck kiest bewust voor Marisan als verpakkingspartner. We gingen even bij haar polsen waarom …

Over Vitasweets

Kan je iets meer vertellen over Vitasweets? Hoe ontstond het bedrijf?

Micheline: “Mijn man en ik namen wel eens voedingssupplementen. Het is immers een actueel topic: iedereen is bezig met gezondheid en ziet er graag goed uit. Vaak vergat ik echter de vitamines in te nemen, of had ik geen water bij de hand … en zo verdween helaas het gunstige effect.

Buiten de landsgrenzen ontdekten we vitaminegummies: we verdiepten ons in de werking en doeltreffendheid ervan. De Gentse Arteveldehogeschool voerde marktonderzoek uit en stelde vast dat er zeker marktpotentieel was in België. Dat was belangrijk voor mij – mijn ondernemersdroom en passie om nieuwe dingen te lanceren, moeten immers rationeel te verklaren zijn. Zo ging de bal aan het rollen.”

Waaruit bestaat het assortiment van Vitasweets?

“Het aanbod bestaat uit suikervrije fruitgommen. Ze zien er leuk uit, het lijken wel snoepjes en zowel de aardbei- als sinaasappelsmaak zijn heerlijk. Je zet ze bovendien makkelijk in de auto waardoor je ze niet vergeet.

Voor volwassenen biedt Vitasweets enerzijds een ‘Hair & Nails’-versie voor sterkere nagels en gezonder haar. Anderzijds zijn er onze multivitamines: een allround vitamine met o.a. vitamine A, C, B12 … Je kan de vitamines innemen wanneer nodig of in kuurvorm. De vitaminegummies zijn er ook specifiek voor kinderen.”

Van idee tot eindproduct

De vitamines verpakken jullie in doosjes van Marisan. Hoe kwamen jullie bij Marisan terecht?

“Ik kende Marisan al langer. Vóór het Vitasweets-verhaal had ik drie grote kleding- en schoenwinkels. Daarvoor wou ik draagtassen van een kwalitatieve, lokale speler. Dat is een logische keuze voor mij.

Marisan is bovendien een aangename en hoogst professionele partij, met een goede prijs-kwaliteitverhouding en een betrouwbare service. We zaten meteen op dezelfde golflengte en zo leverden ze destijds de draagtassen voor mijn retailzaken. Ook nu was Marisan een evidente keuze voor de doosjes van Vitasweets.”

Hoe kwam de verpakking tot stand?

“We focussen op de Vitasweets Hair & Nails-gummies en de verkoop ervan via schoonheidsinstituten en kapperszaken. Die doelgroep vraagt een andere benadering dan bijvoorbeeld apotheken. Je ziet vaker pastelkleuren bij kappers en schoonheidsspecialisten, geen schreeuwerige kleuren of opschriften.

Samen met een bevriende graficus zaten we rond de tafel. We beslisten over kleuren, lettertype, design … Het product moest eigenheid uitstralen, maar ook een typische Vitasweets-touch hebben. We wisten dus heel goed waar we naartoe wilden. Met het ontwerp stapte ik naar Sven van Marisan. We werkten dozen uit die zo compact mogelijk bleven voor de aparte verpakkingen, en een grotere kartonnen verpakking waarin drie potjes gummies passen.”

Over de samenwerking met Marisan

Hoe heb je de samenwerking met Marisan ervaren?

“Kort samengevat: als heel positief. Marisan denkt goed mee en respecteert onze werkwijze. Wij werken graag met korte lead times, wat niet altijd makkelijk is. Er wordt kort op de bal gespeeld tijdens het productieproces en de levertermijnen worden zorgvuldig gerespecteerd bij Marisan.

Een woord is een woord, en ook de communicatie verloopt vlot. Ik vind het fijn wanneer een leverancier goed bereikbaar is en me snel, eerlijk en transparant een antwoord biedt. Wanneer mijn idee niet haalbaar of duurzaam is, zal Sven me dit ook zo communiceren en dat apprecieer ik enorm.”

Op naar een mooie toekomst!

Wat brengt de toekomst voor Vitasweets en Marisan?

“Binnenkort ga ik fulltime voor Vitasweets. Dat is spannend, maar ik ben gedreven om het verhaal succesvol verder te zetten en de gezondheidsvoordelen met een groter publiek te delen. Wanneer we de productie opdrijven, zullen ook de verpakkingen talrijker worden. Op dit moment plooi ik ze nog zelf – dat is wel een werkje, kan ik je vertellen. Ik hoop dat de productie in die mate toeneemt dat ik ze niet meer zelf kan plooien.

In overleg met Marisan bekijk ik momenteel de mogelijkheden om het plooi- en vulwerk uit te besteden aan een lokaal maatwerkbedrijf. Zo kan ik de focus op zakelijke groei behouden en hebben we tegelijk een impact op de plaatselijke arbeidsmarkt.”

We wensen Micheline toe dat ze de doosjes binnenkort zelf niet meer hoeft te plooien en bedanken haar van harte voor het vertrouwen in Marisan. Alle succes met Vitasweets!

Marisan biedt oplossingen op maat!

Heb je ook een nieuw project of een ondernemersdroom? We gaan graag vrijblijvend met je in gesprek om de ideale verpakkingsoplossing ervoor te vinden. Contacteer ons via info@marisan.be of +32 9 232 06 16.

Advies op maat voor jouw project?

Scroll to top