Terugblik: Welke bedrijven waren de voorbije jaren inspirerende voorbeelden op gebied van duurzaamheid?

In ons vorige artikel hebben we het inspirerende voorbeeld van Nespresso onder de loep genomen. Daarbij zagen we dat Nespresso duurzaamheid transformeerde van een ‘noodzakelijk kwaad’ naar een fantastische campagne. Benieuwd hoe Nespresso dit aanpakte? Lees het artikel hier.

En dan is er nog een sterk inspirerend voorbeeld van de voorbije jaren dat we graag belichten, en dat is Studio Pets!

Studio Pets

In de retailwereld is Studio Pets een sterke speler. Ze zijn operationeel over heel de wereld met de verkoop van de meest originele pluchedieren. Je kan het zo gek niet bedenken of Studio Pets maakt er een pluchen verwezenlijking van. Maar het stopt niet bij leuke knuffeldiertjes! Wist je namelijk dat Studio Pets genomineerd werd als New Retail Champion 2021?

Deze award werd uitgereikt door Vedis Retail platform. Met deze award willen ze innovatie in de retail stimuleren. Dit niet in het minst richting jonge innovatieve ondernemers die hun eerste stappen willen zetten in de retailwereld, en het anders willen doen dan wat gangbaar is.

Wat is er nu zo bijzonder aan Studio Pets?

Wat Studio Pets er doet uitspringen? Ongetwijfeld de magie die er heerst als je een winkel binnenwandelt. Je wordt helemaal ondergedompeld in de wereld van frisse kleuren, zachtheid en pluchedieren die spontaan je hart doen smelten. Good old fashioned knuffelspeelgoed dat nog een grote aaibaarheidsfactor heeft.

Bij Marisan zijn we ook helemaal verkocht, en meer bepaald door de branding die ze hebben doorgevoerd in elk segment van het merk. Een complete branding die tot in de puntjes is uitgewerkt.

De wonderlijke wereld van Studio Pets beperkt zich niet enkel tot in de winkel. Ook in het straatbeeld maak je kennis met de olijke diertjes die centraal staan bij dit merk!

Heb jij ze nog niet gespot?

Je komt ze meer en meer tegen, de gekke dieren die je schattig aankijken en het straatbeeld veroveren met hun ontwapenende blik. We hebben het hier over draagtassen, maar zeg niet zomaar draagtassen. Deze tote bags zijn zo uniek omdat ze volledig afgestemd zijn op de branding van Studio Pets. Connectie met het grote publiek verzekerd! Ze zijn niet alleen mooi om naar te kijken maar qua functionaliteit ook gewoonweg top. Draagtassen die je ook kan gebruiken in het alledaagse leven. Want dat is toch wat elke organisatie wil nastreven? Je merk laten blenden in het leven van je doelgroep.

Vandaag de dag is het prioritair dat we verpakkingen creëren voor de consument die ook waarde en duurzaamheid kan toevoegen. Het consumentenvertrouwen wordt geboost als er wordt gekeken naar het ecologische aspect van je draagtassen. Een langere levensduur is een belangrijk onderdeel hierin.

Daar zijn ze bij Studio Pets alvast heel goed in geslaagd.

We hopen dat je geïnspireerd ben geraakt en ook stappen zet richting een duurzame wereld. Ook interesse om jouw merk te laten schitteren met herbruikbare draagtassen? Wij luisteren graag naar je verhaal!

Advies op maat voor jouw project?

Scroll to top