Schakel in de duurzame keten van HAVEP

Samen streven naar hoogwaardige kledij

HAVEP kent een rijke geschiedenis. 150 jaar geleden startte het bedrijf als doekenproducent, maar sinds 2009 ligt de focus op de productie van werk- en beschermkledij. HAVEP is onderdeel van VP Textile, een zeer vooruitstrevende groep die volop inzet op duurzame projecten. En ook voor Kees Middelkoop, inkoper bij HAVEP, is duurzaamheid prioriteit nummer één. Hij gidst ons vakkundig doorheen de inspanningen waarin ook een rol is weggelegd voor de verpakkingen van Marisan.

Duurzaamheid op 1

Wat doen jullie zoal op vlak van duurzaamheid?

“Duurzaamheid staat heel hoog op de prioriteitenlijst. Tegen eind volgend jaar willen we meer dan 80% van alle materialen verduurzaamd hebben. Maar eigenlijk streven we met HAVEP in elk aspect naar duurzaamheid. Via ‘collect & recycle’ vormen we oude kledij om tot nieuwe, ons nieuw kantoor is volledig opgetrokken uit duurzaam hout, we hebben zonnepanelen en laadpalen, onze verkopers rijden elektrisch, … Overal waar we kunnen tweaken, doen we het.”

En dus ook bij de verpakking van de werkkledij?

“Absoluut. We hebben grote voorraden door de ruime maatranges van werkkledij. Sommige maten roteren dagelijks, andere gaan maar één keer per jaar de deur uit. Om de kwaliteit van de werkkledij te behouden, hebben we plastic verpakkingen nodig. Niet meteen duurzaam … Daarom gingen we op zoek naar een verpakking uit gerecycleerd materiaal.”

Een goede samenwerking met Marisan

Zo kwamen jullie bij Marisan terecht?

“Van Heurck, één van de partners binnen VP Textile, deed eerder al een beroep op Marisan. Zij hebben de samenwerking opengetrokken en het klikte. De LDPE-zak die wij bij Marisan afnemen bestaat voor 100% uit gerecycleerde materialen. Daarnaast is de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend. Door te kiezen voor een Belgische partner hebben de producten minder impact op het milieu en beperken we de zogenaamde true cost.”

Jullie zijn dus tevreden over de samenwerking?

“Zeker, het contact met de mensen van Marisan verloopt altijd heel vlot. De LDPE-zak met afneembare kleefstrip is een duurzame oplossing. Daarnaast helpen de verluchtingsgaatjes de kwaliteit van de kledij te behouden. De tas is ook bedrukt met onze slogan ‘You’ll never work alone’ voor extra herkenbaarheid.”

Dan zijn wij op onze beurt tevreden dat we partner mogen zijn van zo’n duurzaam bedrijf!

Advies op maat voor jouw project?

Scroll to top